test banner

Snowscoot, wat zijn de verschillen?

Snowscoot, wat zijn de verschillen?

Types en soorten Snowscoots

De snowscoots zijn upcoming en wij kunnen ons best voorstellen dat je niet exact weet wat de verschillen zijn tussen de modellen en waar je precies op moet letten. Dus daarom hebben we hier een beknopte uitleg gegeven van de verschillende snowscoots. Bekijk hier het assortiment snowscoots van Wintersport4ALL.

Snowscoot brands

De snowscoot is in de jaren '90 voor het eerst ontwikkeld. Het bestond uit niet meer dan een BMX frame met twee snowboards eronder. Het was bedacht als wintersport alternatief op het skiën en snowboarden. Inmiddels is de snowscoot wel bekend in alle wintersport gebieden. Wij verkopen diverse merken zodat de snowscoot ook bereikbaar is voor iedere wintersporter. Wij verkopen op actieve manier de volgende merken:

Jykk
> ASP
Snowbaar

Wij vertegenwoordigen ook andere extreme wintersport merken zoals blackmountain snowscoot en insane toys. Mocht je hier interesse in hebben neem dan even contact met ons op!

Snowscoot Frames

Het kiezen van de juiste snowscoot begint bij het selecteren van het frame. Hier moet je rekening houden met het feit dat hoe lichter de snowscoot is, des te duurder hij wordt. Met andere woorden: een snowscoot van 12kg is een stuk goedkoper dan een snowscoot van 8kg. Nu zal je denken: "slechts 4kg verschil, ik ga wel voor die goedkope variant". Dit gaat niet helemaal op want 4kg gewicht voel je aan het einde van een dag snowscooten wel degelijk.

Daarnaast is het eenvoudiger om met een licht frame jumps en tricks te doen maar denk ook eens aan de liften. Hoe lichter het model des te minder balast je aan de snowscoot hebt. 

Frame materiaal

De snowscoot frames zijn dus verkrijgbaar in verschillende gewichten. Het gewicht wordt bepaald door de materiaalkeuze. Een lichte variant zal vanuit verstevigd aluminium zijn opgebouwd waarbij een zwaardere variant gebruik wordt gemaakt van een staalvorm. Dit maakt de snowscoot zwaarder maar tegelijkertijd een stuk goedkoper. 

Dan heb je naast de keuze in frame materiaal en gewicht ook nog de keuze in vorm. Dit is gericht op freestyle, freeride, jumps, tricks etc. Mocht je hier echt vragen over hebben en zover zijn dat je hier het verschil in wilt weten neem dan even contact met ons op voor een passend advies.
 

Snowscoot Boards

Als je dan eenmaal het juiste type frame hebt geselecteerd dan kun je ook de boards selecteren. De boards zijn even belangrijk als het frame. Je moet hier een keuze maken tussen:

>Sandwich construction (gevorderden)
Hier zijn de verschillende board lagen samengeperst tot één board. Hier heb je dan ook vaak te maken met een ABS sidewall. Dit is een van de stevigste board constructies maar je raadt hem al, ook een van de duurste constructies.

> CAP construction (beginners)
Bij de CAP constructie zorgt de bovenste laag ervoor dat de ski of board kern bij elkaar wordt gehouden. Als deze loslaat heb je dus grotere kans dat de boards onbruikbaar worden in vergelijking met de sandwich contstrutcion. 

Keuze 1 was dus welke constructie. Keuze 2 is welke flex de boards moeten hebben. Er zijn 3 soorten flex binnen de snowscoot boards:

- Soft flex (beginners)
- Medium flex (gevorderden)
- Hard flex (vergevorderden/expers)

Soft flex is voor de beginnende snowscoot riders. Je kunt hiermee prima uit de voeten en kunt met minimale inspanning de juiste kracht overbrengen op de boards. Let wel, het is onnauwkeuriger dan bijvoorbeeld een hard flex board. Hier moet je echt werken en zal elke beweging directer aanvoelen.

Naast deze constructie en flex heb je ook nog het type terrein waar je op snowscoot. Denk hierbij aan piste, off-piste, poedersneeuw, etc.  
 

Snowscoot Materiaal en spare parts

We weten nu waar we op moeten letten met het selecteren van het frame en de boards. Let daarnaast ook op wat er allemaal bij de snowscoot is inbegrepen. Zo krijg je bij de merken die wij verkopen een toolset en safety leash meegeleverd indien dit is aangegeven.

Ook het weten of spare parts beschikbaar zijn voor jouw snowscoot model is niet onbelangrijk. Een specifiek en niet leverbaar moertje kwijtraken in de sneeuw is niet handig en verre van ideaal.

Veel plezier met het selecteren van de juiste snowscoot
 

Meer innovatie

Wintersport4all is een groot voorstander van vernieuwing. Wij zijn daarom altijd opzoek naar nieuwe technieken die het leven leuker maken. Met een high e-bike (45 km per uur) leg je in no-time grote afstanden af en blijf je fit. Benieuwd? Bekijk dan onze dochterpagina speed pedelec vergelijken en geniet optimaal van het buitenleven. Zo houden we samen iedereen gezond!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.